fredag 16 maj 2014

Symphony of lights.


Tyvärr var det jätte dåligt väder när vi var och tittade på Symphony of lights, som pågår varje kväll i Victoria Harbour i Hong Kong. Men såg det gjorde vi, kan dock inte säga att jag är imponerad, det kan dock ha att göra med det otroligt kassa vädret. Men vi hörde musiken som synkade med ljusen som blinkade på de olika byggnaderna.

Tian Tan Buddha.





Tian Tan Buddhan, även känd som "The big buddha" är en 34 meter hög staty av Amoghasiddih. Den symboliserar det harmoniska förhållandet mellan människan och naturen, människan och religionen. Den sitter på sin plats i Ngong Ping på Lantau Island i Hong Kong, där har den vart sen 1993. 

Skyskrapa.



Skyskrapor är något dom verkligen inte har ont om i Hong Kong. 

Hong Kong.


Här är utsikten från vårt hostel Golden Island Guesthouse i Hong Kong. Verkligen en överraskning att ett så pass billigt hostel, så pass centralt, kunde vara så fräscht och bra! Det var som att bo i ett mini hotel och vi trivdes hur bra som helst. Man måste våga testa! 

måndag 28 april 2014

Finbesök.














Nu har mamma och Lena åkt hem till Sverige igen. Det känns väldigt tomt eftersom vi umgåtts varje dag i två veckors tid. Jag hoppas bara att dom får en säker och trevlig resa hem. Själv flyger jag till Hong Kong på fredag för att vistas i en skybar på min födelsedag och fly undan allt som har med firande att göra! Men vi har ändå hunnit med en hel del under deras tid här, fast vädret vart en aning ostabilt. Vart på modeshow, i tempel, shoppat, åkt upp i Taipei 101 på 89:e våningen, ätit finpizza på Vapiano, spenderat en heldag på zoo, vandrat i Yehliu, åkt gondol, ätit sushi (som mamma gillade, kors i taket) och sist men inte minst var vi i Wulai för att se vattenfall och fin natur. 

tisdag 8 april 2014

måndag 24 mars 2014

Welcome Party.







För några veckor sedan anordnade FuJens studentförening en jättefin välkomstfest för oss. Jag upptäckte bilderna på facebook idag, så här har ni lite bilder från en jätte trevlig kväll på skolan med alla utbytesstudenter. Mestadels kineser, men även fransmän, holländare, spanjorer och italienare!

Hsinchu.








I lördags var vi på en endagsresa till Hsinchu som ligger ca 90 minuter från Taipei. Vi spenderade dagen på en fjärils- och skalbaggefarm. Det är i alla fall vad vi tror att det var! Vi fick i alla fall lära oss att laga klassiska taiwanesiska rätter, så som smashed tea och sticky rise. Vi fick även lära oss hur man gör sin egen delfinflöjt och trollslända. Vi förstod inte riktigt meningen med allt vi gjorde, men det var en otroligt trevlig dag eftersom vi fick umgås med andra taiwanesiska och kinesiska studenter. 
Efter farmen åkte vi till ett Global Mall där dom har en 4D bio med kulturella filmer om Taiwan som vi fick se. Sedan fick vi via en touchscreen (bilden ovan) skicka upp våra önskningar i lanternor via jordgloben som var över oss.  Det är en taiwanesisk tradition att en gång om året tända lanternor som var och en skriver sina önskningar på och sedan skickar upp i luften.