söndag 23 februari 2014

Retardo.

Alla fick sig ett gott skratt idag när vi tittade igenom bilderna från gårdagen. Jag förstår verkligen inte vad som försiggår i mitt huvud och vad jag håller på med. 



Luxy.




Igår besökte vi LUXY, ett lite dyrare uteställe. (150 kr inträde inkl. 2 gratis öl/vin/drinkar) Det gör ju verkligen ont i plånboken i det här landet. Jag kan i alla fall säga att jag dansade i princip hela kvällen, väldigt bra musik och diverse annan underhållning. Jag och Erika var ute längst och vi kom hem vid 06.00 tiden imorse. 
Det bästa med hela kvällen var dock fyllekäket som bestod av underbart goda dumplings! 

Pre-party.




Vi tjejer bestämde oss för att bjuda över Sterling, Melinda, Carro och Johanna på lite förfest innan vi skulle dra oss vidare ut på stan. Väldigt trevligt var det. Vi lärde Sterling att dricka svensk vodka som vi köpte på IKEA för det överkomliga priset; 75 kronor för 700 ml. 

onsdag 19 februari 2014

Waffles!



Eftersom att vårt gym inte öppnar förr ens 17.00 så gick jag och Maria till ett café som hade terum vi fick sitta i. Väldigt mysigt att få ta av sig skorna och sitta på golvet efter att ha vart ute och sprungit i spöregnet. 
Sen tänkte vi att våfflor är nog perfekta saken att mosa i sig innan träning. Amazing var det! 

Miniao Ganran.

Bra början på veckan. Som tur är så har vi en gratis klinik på campus som jag besökte idag. Efter att bara ha förklarat att jag har "Miniao ganran" så fick jag lite piller som jag ska käka i 3 dagar och som gör mitt urin rött. 
Älskar att jag fick piller bara genom att säga vad jag hade, det tog inte ens 10 minuter och kostade mig inte ens 100 kronor. Lyssna och lär Sverige.  

måndag 17 februari 2014

Crosstrainer experts.

Vår första dag på gymmet på skolan! Det var helt okej, finns det mesta. Sen är det ju gratis så man får väl inte begära allt för mycket. 
Men videoklippet... Jag dog av skratt när jag såg hur asiater använder sig av crosstrainers.  

söndag 16 februari 2014

Lantern Festival.

Innan vi gick ut i fredags så var vi på "The Lantern Festival". Varje år har man en speciell dag för att släppa upp dessa fina lyktor i himlen med personliga önskningar skrivna på dom. Väldigt häftigt att få se när det släpptes ut flera hundra stycken samtidigt. 

From Beer&Cheese to Roxy 99.




I fredags träffade vi på trevliga folk från alla världens länder. På bilden har vi Sterling från Taiwan, Erika i mitten och Rauno från Estland. Här är vi på haket Roxy 99. Innan dess hade vi vart på Beer&Cheese som hade den otroligt goda men väldigt dyra ölen på bilden överst. Mörk öl, med hög alkoholhalt från Skottland. Gott. 

torsdag 13 februari 2014

Ximen.


Idag har vi upptäckt två nya delar av staden, först och främst Ximen. Emelie och Erika har letat som tokar efter ett par specifika Nike skor. Jag har aldrig vart inne i så många olika Nike butiker i hela mitt liv. Om vi skulle räkna ihop alla runtom hela Taipei skulle vi nog komma upp i några hundratals… 
Efter shopping i Ximen åkte vill till Shilin Night Market, en kvällsmarknad med lite billigare utbud och lite roligare saker. Lite som marknader hemma.  

TGIF


Favoritställen i Taipei; TGIF och Starbucks, lätt. Det förstnämnda är mitt favoritställe att äta på oavsett vilket land jag befinner mig i. Starbucks får bli det andra för att en kaffeberoende skulle inte överleva i det här landet utan den kedjan. Punkt. 

onsdag 12 februari 2014

Bazaar.



Här hittar man verkligen de lustigaste sakerna på basarerna. Där låg en torkad bläckfisk! Se på fan. Har svårt att bestämma mig för om jag ska lägga ner mina hygienfasoner och köpa mig en fisk, marinerat med lite avgaser. 

E Nails






Jag och Emelie skämde bort oss och fick naglarna fixade. Det kostade 1000 TWD, alltså 250 svenska kronor. För att vara min första manikyr (eller heter det pedikyr?) så är jag väldigt nöjd. Kvinnlig som jag är. 

Good morning.

Gårdagens kvällsvy. Inte fy skam. Känns som att vi vänder lite på dygnet när nästan alla butiker öppnar vid lunch och stänger vid 22:00. Jag har för inte så lång stund sedan intagit dagens frukost, knäckebröd och kaffe från IKEA, och klockan är 14:45. Jag har inte ens druckit alkohol… 

tisdag 11 februari 2014

Taipei 101


Känner du att din plånbok är för tung? Är du i närheten av Taiwan? Ta dig då till shoppingcentret i Taipei 101, här finner du allt från Valentino till Michael Kors. Allt samlat under samma tak.

Din Tai Fung




Dagens lunch; Dumplings (Michelin star style) på Din Tai Fung. Mélinda och Shelly tog med oss till en restaurang som serverar förstklassiga dumplings. 5 av 5 toasts! Restaurangen ligger inne i Taipei 101 som även har ett shoppingcenter att rekommendera. 
Fun fact! Tom Cruise var där 2013 och fick lära sig att göra dumplings. Det säger väl allt. 
Vi fick även en ny bekantskap med servitrisen Jovana från Serbien, vi ska ut och härja med henne och hennes polska polare någon kväll antar jag. 


Möten.


Det här är Shelly Lu, vår "Buddy" på Fu Jen Catholic School. 
Idag träffade vi henne och Mélinda May för första gången. 
Taiwaneser är väldigt trevliga kan vi nu konstatera. 

Taipei, Taiwan 2014.



Vårterminen 2014 spenderas i Taiwans huvudstad Taipei. Den 7 februari anlände jag, Maria, Erika och Emelie till staden och fick entra vår lägenhet vi ska bo i under fem månader här. 
Bilden togs under en dags orientering i Taipei och speglar staden ganska väl.