måndag 24 mars 2014

Welcome Party.







För några veckor sedan anordnade FuJens studentförening en jättefin välkomstfest för oss. Jag upptäckte bilderna på facebook idag, så här har ni lite bilder från en jätte trevlig kväll på skolan med alla utbytesstudenter. Mestadels kineser, men även fransmän, holländare, spanjorer och italienare!

Hsinchu.








I lördags var vi på en endagsresa till Hsinchu som ligger ca 90 minuter från Taipei. Vi spenderade dagen på en fjärils- och skalbaggefarm. Det är i alla fall vad vi tror att det var! Vi fick i alla fall lära oss att laga klassiska taiwanesiska rätter, så som smashed tea och sticky rise. Vi fick även lära oss hur man gör sin egen delfinflöjt och trollslända. Vi förstod inte riktigt meningen med allt vi gjorde, men det var en otroligt trevlig dag eftersom vi fick umgås med andra taiwanesiska och kinesiska studenter. 
Efter farmen åkte vi till ett Global Mall där dom har en 4D bio med kulturella filmer om Taiwan som vi fick se. Sedan fick vi via en touchscreen (bilden ovan) skicka upp våra önskningar i lanternor via jordgloben som var över oss.  Det är en taiwanesisk tradition att en gång om året tända lanternor som var och en skriver sina önskningar på och sedan skickar upp i luften.

tisdag 18 mars 2014

Maokong Gondola.



Min höjdskräck blev inte bättre av denna linbana, som var på 300 meters höjd som mest. En upplevelse rikare, men obehagligt var det. 
När vi väl kom upp till slutdestinationen fanns det massor med teodlingar och fina utsikter att gotta sig i. Väldigt passande var det också att vi kunde hoppa på en gondol från Taipei Zoo. 

Taipei Zoo.









Taipei Zoo är ett av de bästa i Asien, vilket gör mig väldigt ledsen. Djuren hade inte alls samma standard som vi har hemma i Sverige. Små utrymmen med rätt kassa förhållanden. Givetvis kunde det vart värre, men jag blir ändå lite ledsen i hjärtat när jag ser hur de måste leva. Annars var det en fin dag, med underbart väder. 25 grader och utan ett moln på himlen! 

måndag 17 mars 2014

Yehliu.







Idag tog vi en dagsutflykt till det här underbara stället. Massor med sandstenar som formats av vind och vatten. Jag och Maria tog oss hela vägen upp till toppen av höjden, det tog tid och kraft men det var värt det!

torsdag 13 mars 2014

NIKE.


Lyckades fynda ett par nya träningsskor idag! Helt oplanerat råkade vi strosa förbi ett NIKE outlet på vägen till mataffären. 390 kronor, nu är jag nöjd!

tisdag 11 mars 2014

Xin Beithou.



Idag har vi badat i varma källor, vilket var väldigt varmt men ändå skönt. Det fanns 3 olika källor att välja mellan. Den första började på 37-39 grader och de andra blir bara varmare och varmare. Det blev en liten stund, för man blir alldeles yr om man sitter i för länge. 
Tyvärr fick vi inte ta kort där inne, men jag tog kort på den här attraktionen. En liten lagun med vatten på 90 grader som uppstått av vulkanen. Man kunde riktigt känna värmen från vattnet från där vi stod. 

Sushi Express.




Jag är vanligtvis ingen sushi älskare, men i Taiwan kan jag äta sushi nästan varje dag! Igår var vi på Sushi Express där man får plocka sina egna favoriter från ett löpande band. Jag åt 5 olika sorter (det är ca. 2 bitar på varje tallrik) det kostade mig 25 kronor. Vi alla gick därifrån proppmätta på utsökt sushi! 

Longshan Temple.




Igår var vi och kikade på olika tempel, vi fastnade mest för det som heter Longshan Temple och tog mest bilder där. Det verkar vara väldigt populärt bland lokalbefolkningen att gå till templen för att bli välsignade. Personligen tyckte jag inte att det var så underhållande, men det var intressant att se. Däremot var rökelserna lite väl mycket att hantera för huvudet. 

söndag 9 mars 2014

名字.

Sista inlägget för dagen får bli mitt försök till att skriva mitt namn på mandarin.

Coffee.


Jag och Erika är dom enda kaffedrickarna i vårt sällskap, jag lite mer än Erika. Men jag kan säga att det är verkligen så underbart att vi har Starbucks och att det finns ett vid varje gatuhörn. På morgonen så dricker jag IKEAs mellanrost. Tacksamt att vi hade en kaffebryggare när vi flyttade in här!